נפגעי גזזת

 

בעקבות התפרצותה של מחלת הגזזת בארץ בשנות ה – 50, טופלו רבים מהחולים באמצעות רנטגן. הטיפול הוביל כמה שנים מאוחר יותר, לפגיעות חמורות, לרבות גידולים סרטניים וגידולים שפירים. בשנת 1994 נחקק חוק לפיצוי נפגעי גזזת, שקבע שכל אלה שנפגעו בשל הטיפול ברנטגן במחלה, זכאים לקבלת פיצוי. בעזרת משרד עורכי דין בחיפה, איתן פלג, ניתן להגיש תביעה לקבלת הפיצוי ההולם בשל הנזק שנגרם. הגשת התביעה כוללת אישורים שונים ומצריכה לא מעט פרוצדורות וגם ידע מקצועי בתחום.

מי יכול להגיש את התביעה?

ישנם לא מעט נפגעי גזזת בארץ, הזכאים לקבל פיצוי מהמדינה. את התביעה, שאותה אפשר להגיש בעזרתו של משרד עורכי דין בחיפה, המתמחה בכך, יכולים להגיש כל תושב המוכיח שאכן קיבל טיפול נגד גזזת באמצעות הקרנות. גם בני משפחתו של המטופל, לרבות בן או בת זוגו וילדיו, כולל ילדים חורגים או מאומצים, יכולים להגיש את התביעה במידה ובן המשפחה שלהם נפטר כתוצאה מהטיפול. חשוב לציין כי במידה וילדיו של הנפטר מגישים את התביעה, בן או בת הזוג שלו אינם יכולים לעשות זאת. 

כיצד מוגשת התביעה?

הגשת תביעת נפגעי גזזת כוללת מילוי מספר טפסים שונים, אותם יש להגיש ללשכת הבריאות, שנמצאת באזור מגוריו של התובע. טפסים אלה מועברים לוועדת מומחים, המתמחה בעניין הגזזת ובוחנת את מקרה התביעה עצמו. בחינת התביעה כוללת דיון ראשוני ללא נוכחותו של התובע ובהמשך דיון נוסף של מומחים. במידה ואכן נמצא כי הנזק שנגרם למטופל נובע בשל ההקרנות שהיו חלק מהטיפול בגזזת, מקבל התובע או שאריו פיצוי, כפי שקובע החוק. ישנם מקרים בהם מחליטה הוועדה שדנה במקרה לדחות את הפנייה, את התביעה. במקרים כאלה יכולים נפגעי מחלת הגזזת שתביעתם נדחתה להיעזר בעורכי דין מקצועיים, המכירים את הנושא היטב ויכולים להציע להם את שירותיהם. בעזרת עורכי הדין ניתן לערער על ההחלטה, באמצעות הגשת ערר המועבר לבית המשפט. חשוב להיעזר אך ורק בעורכי דין מנוסים ומיומנים, עורכי דין שטיפלו בעבר במקרים של נפגעי גזזת ויודעים כיצד להתמודד איתם. 

דילוג לתוכן