חוק פיצוי נפגעי פוליו, משנת 2007, נועד להבטיח לנפגעי המחלה, בין אם לחולים עצמם ובין אם לאלה שקיבלו טיפול בשל המחלה, קבלת פיצוי הולם. נפגעי פוליו יכולים להגיש בקשה לקבלת פיצוי חד פעמי וקצבה חודשית בעזרת עורך דין נזקי גוף בחיפה, כמו עורך הדין איתן פלג המתמחה בתחום. עורך הדין זה בקיא בכל הסוגיות המשפטיות הרלוונטיות לתחום ויודע כיצד לייצג את הנפגע במחלה כדי שיקבל את הפיצוי המגיע לו.
כיצד מגישים את התביעה?
הגשת תביעת חולי פולי לביטוח לאומי יכולה להיעשות בסניפי המוסד לביטוח לאומי, הפזורים בכל רחבי הארץ, מהצפון ועד הדרום. אל התביעה יש להגיש מסמכים רפואיים המעידים על מצבו הבריאותי של החולה כדי לקבוע את אחוזי הנכות שלו. הנכות לכל נפגעי פוליו איננה נכללת בנכויות האחרות, במידה ונקבעו כאלו, כי אם ניתנת בנפרד. הפיצוי הינו נקודתי ואיננו חלק מקצבת ניידות או קצבת נכות כללית. חולי פוליו שחלו במחלה לפני קום המדינה זכאים גם הם להגיש תביעה לקבלת פיצוי, כפי שקבע בג"צ בשנת 2010. כל זאת, בתנאי שיוכיחו כי חלו במחלה בגבולות הארץ, כפי שהוחלט עליהם בשנת 1949. מי שהגיש בעבר תביעה בעזרת עורך דין נזקי גוף בצפון אולם תביעתו נדחתה, יכול להגיש אותה שוב אל מול משרדי הביטוח הלאומי כדי לדון בה מחדש.
כדאי לדעת
נפגעי פוליו שלקחו במחלת הפוליו בחו"ל יכולים גם הם לפנות אל עורך דין נזקי גוף בחיפה כדי להגיש בעזרתו בקשה לקבלת פיצוי. עורך דין נזקי גוף בצפון יכול לפעול למענם ולמען נפגעי המחלה האחרים כדי לקדם את העניין ולאפשר להם לקבל את הפיצוי בהתאם לחוק. חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום ומכיר לעומק את החוקים הרלוונטיים הקשורים בכך, לרבות תיקוניו של החוק. כדאי לדעת שלנפגעי המחלה מגיעים כמה סוגים של פיצויים: פיצוי שהוא חד פעמי, הנקבע בהתאם לאחוזי הנכות של התובע וקצבה חודשית הניתנת לכל מי שנקבעו לו 20 אחוזי נכות ומעלה – נכות הבאה לידי ביטוי כמוגבלות בניידות בדרגות שונות.