תביעת אובדן כושר עבודה – ערך כלכלי של כ- 2.5 מיליון ש"ח

מאת: משרד עו"ד איתן פלג
09/03/2021
 בצד מימוש הזכויות מול המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח- חשוב עד מאוד לדאוג לממש באופן המיטבי גם את הזכויות בפוליסות הביטוחים האישיים כגון ביטוח אובדן כושר עבודה/ קרן פנסיה. מהיכרותנו את הנושא- פעמים רבות אין הוא מקבל את תשומת הלב הראויה, הגם שניתן להשיג באמצעותו סכומי כסף ניכרים ביותר. יש לזכור כי ביטוח אובדן כושר עבודה אמור להיות קיים היום כמעט עבור כל עובד בישראל.
באחד המקרים בהם טיפל משרדנו זכה עובד תנובה בתביעת אובדן כושר עבודה כנגד חברת מנורה.
השווי הכלכלי של הזכיה במשפט כ- 2.5 מליון ש"ח.
ושוב – תובע – עובד תנובה (נהג מחלק), ושוב תאונה שגרמה לו לאבד את כושר עבודתו, ושוב חברת הביטוח מנורה בוחרת להתכחש ולא לשלם לו את הקצבה החודשית לה הינו זכאי עפ"י הפוליסה.
התובע (כבן 50) אשר איבד מקור פרנסתו, פנה לחברת מנורה לממש זכאותו לקצבת אובדן כושר עבודה, בהתאם לפוליסה עליה שילם משך שנים ארוכות לשם הבטחת עתידם הכלכלי שלו ושל בני משפחתו. למרבה הצער, בחרה חברת מנורה לדחות את בקשת התובע, והותירה אותו מחוסר הכנסה חודשית החל מיום 1.4.15.
לאור עמדת חברת הביטוח מנורה – מיהרנו להגיש תביעה לבית המשפט.
לאחר מאבק משפטי עיקש, במהלכו נחקרו, בין השאר: התובע, נציגי חברת תנובה (המעביד), וכן מומחה בית המשפט – ניתן זה עתה פסק דינו הנחרץ של בית משפט השלום בנצרת (השופטת עינב גולומב), אשר קיבל את מלוא דרישותינו, וחייב את חברת הביטוח מנורה לשלם לתובע תשלום חודשי בשיעור של 13,000 ש"ח, וזאת החל מיום 1.4.15 ולעתיד עד סיום תקופת הביטוח (בהגיע התובע לגיל 65).
שוויה הכלכלי הכולל של הזכיה בתביעה מסתכם כאמור בכ 2.5 מליון ש"ח.
בנוסף – חייבה השופטת את חברת מנורה לשאת במלוא הוצאות התביעה, חוות הדעת, ואגרות בית המשפט.
אדגיש כי ככל שהתקדם ההליך המשפטי, חזרה בה חברת מנורה מעמדתה העיקשת באשר לדחיית התביעה, אך מששמנו מבטחנו בצדקת התביעה והתובע – דחינו הצעות פשרה "מפתות" אלה, מאחר ולא היה בהן כדי להעניק לתובע את מלוא זכויותיו עפ"י הפוליסה.
שני מסרים חשובים לציבור המבוטחים בביטוח אובדן כושר עבודה:
האחד: כשהנכם בטוחים בצדקתכם – אל תוותרו, ואל תתפשרו על הזכויות המגיעות לכם עפ"י הפוליסה. שילמתם משך שנים על זכויות אלה, כעת עימדו על קבלתן מחברת הביטוח. נהלו את המאבק המשפטי עד תומו, גם חרף העול הכלכלי הלא פשוט בתקופה בה חברת הביטוח מתכחשת לחובתה לשלם הזכויות. חברת הביטוח בונה על לחץ כלכלי זה, ומקווה כי לחץ זה יביא אתכם לחתימה על הסדר פשרה שאינו מיטבי עבורכם בנסיבות העניין.
השני: דאגו כי תנאי הפוליסה יהיו מיטביים ומעשיים. יש להעדיף ביטוח אובדן כושר עבודה "מקצועי" – אשר יזכה אתכם בתשלום באם, חס וחלילה, תאבדו הכושר לעבוד בעיסוקכם. זאת להבדיל מביטוח אובדן כושר "כללי", לפיו גם אם תאבדו את כושר עבודתכם בעיסוקכם, תוכל חברת הביטוח לטעון כי עפ"י הפוליסה הנכם יכולים לעבוד בעיסוק אחר, והדבר עלול להקשות עד מאוד על קבלת הזכויות.
דילוג לתוכן